Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

houd je zaag scherp met innerlijk werk

Geef jezelf de verdieping die je verdient 

 

Ben jij een toegewijde hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg of jeugdzorg ? Werk je dagelijks met cliënten en zet je je volledig in voor hun welzijn? Dan weet je als geen ander hoe essentieel het is om zelf ook de nodige hulp en ondersteuning te ontvangen.

Het aanbod heeft de invalshoek op leren en ervaren tot aan therapeutisch werken

Ontdek ons aanbod hoe we je ondersteunen op je pad naar veerkracht en persoonlijke groei.
ONS AANBOD

GROEPSPROGRAMMA HULPVERLENERS

een lichaamsgericht programma die specifiek is ontworpen om de therapeut, psycholoog, orthopedagoog, coach, ambulant begeleider te ondersteunen. Een kortdurende reeks bijeenkomsten waarin je aandacht besteedt aan je eigen emotionele en psychologische behoeften,

Maart 2024 groep 1 (2 plekken vrij)

Mei 2024 groep 2

SCHOLING OVER HECHTING EN TRAUMA  

een interactieve één- of tweedaagse training waarin kennis gedeeld wordt over het thema. Met praktijkgerichte oefeningen leer je de kennis zelf toe te passen in het eigen werkveld. In company en open inschrijving. 

Januari 2024

DE KUDDEACADEMIE

het zusterbedrijf van Essenzie waar kennis en kunde over paarden en hun gedrag gedeeld wordt. Grensverleggend, denkend vanuit het paard en out of the box

"De grote kracht van paarden is dat ze je oordeelloos reflecteren"

Sanny van Essen, Integratief kinder,-jongere, -gezinstherapeut    

Over Essenzie

Bij Essenzie is alles erop gericht om mensen te helpen groeien en ontwikkelen om zo tot een beter basisvertrouwen te komen. We bieden diepgaande leerervaringen die je helpen om een stevig fundament aan te brengen in je leven, gezin of relaties. Onze aanpak is oprecht, soms confronterend, ontroerend en ontwapenend.

Bij Essenzie wordt gewerkt met verschillende interventies om tot blijvend resultaat te komen. Om te bereiken dat je meer rust en balans ervaart, kracht en basisvertrouwen opdoet. Zowel in contact met jezelf, als tot anderen.

Daarom is de werkwijze van Essenzie geschikt voor individu, gezin en professionals.

Meer over ons

Onze Locatie

De Tinkerhoeve

De Tinkerhoeve is de thuisbasis van Essenzie. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij en pensionstal, nu een warm welkom voor alle activiteiten die wij ontplooien. De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Inmiddels zijn de paarden ‘collega’s ‘geworden in het team Essenzie.


De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet