Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

lichaamsgericht programma voor hulpverleners

Aanmelden
 • houd je zaag scherp met innerlijk werk

  Lichaamsgericht werk voor hulpverleners 

  In het vak van hulpverlener (psycholoog, therapeut, coach, orthopedagoog, ambulant hulpverlener) ben je toegewijd aan je cliënten. Je geeft je aandacht, kennis en vaardigheid aan het groei -en herstelproces van de ander. Maar wie ondersteunt de hulpverlener? Tijd om aandacht te besteden aan je eigen emotionele en psychologische behoeften. Waar intervisie en supervisie ophouden, geeft dit programma je de kans van hoofd naar lijf te gaan en je zelfbewustzijn te vergroten.

  Maak kennis met krachtige oefeningen uit de Pesso/Boyden-psychotherapie, een lichaamsgerichte benadering die op zachte maar indringende wijze de kern weet te raken zonder heel veel te praten. Ons programma met elementen uit de Pesso/ Boyden-psychotherapie biedt een toegankelijke en effectieve weg naar zelfzorg en persoonlijke groei. Samen met anderen maar individueel gericht.
  Lichaamsgerichte oefengroep

  BEN JIJ:

 • een toegewijde hulpverlener in de (geestelijke-) gezondheidszorg of jeugdzorg?

 • bezig met eigen patronen of thema's, waar je een andere beweging wilt maken?

 • je te weinig bewust of te laat bewust van hoe je iets ervaart?

 • nieuwsgierig hoe je dat in een veilige omgeving samen met anderen kunt doen?

 • KUNNEN WIJ JE ONDERSTEUNEN BIJ:

 • het ontdekken van nieuwe manieren om met stress of moeilijke gevoelens om te gaan? 

 • het doorbreken van patronen van (tegen-) overdracht in contact met je client of collega?

 • het luisteren naar de signalen van je lichaam en je bewust te worden van eventuele spanningen of blokkades?

 •  het uitzoeken van eigen triggers die je ervaart tijdens de uitoefening van je werk?

 • het verruimen van je kijk op je eigen emotionele en mentale processen

 • Meld je dan aan voor ons programma

  Wat maakt dit programma zo uniek en waardevol? 

  Het is een zachte benadering die lichaam en geest met elkaar verbindt. Het erkent dat je lichaam uitdrukking geeft aan hoe je je voelt. Via de taal van het lichaam wordt er veel duidelijk over huidige en eerdere stress, emotionele uitdagingen en je omgang daarmee. De oefeningen zijn gericht op het vergroten van lichaamsbewustzijn en het leren gebruiken van deze informatie. Dit doen we door middel van aandachtsoefeningen, lichaamsbewegingen, het werken met rolfiguren (accomodators). Daarnaast doe je oefeningen in de kring, waarbij je ervaart wat lichaamstaal van de ander met je doet. Deze lichaamsgerichte manier van werken volgens Pesso gaat een stap verder dan mindfulness; in symbolische vorm werken we toe naar vervulling van emotionele behoeften. Dit geeft een zichtbare en voelbare ‘shift’ in je beleving, en maakt de weg vrij voor nieuwe manieren van reageren.  

  Door je bewust te worden van je lichaamssensaties, kun je beter begrijpen hoe je lichaam reageert op stress, trauma of andere emotionele uitdagingen. De therapeut kan je helpen om te leren luisteren naar de signalen van je lichaam en je bewust te worden van eventuele spanningen of blokkades. 

   Wat ons programma kenmerkt, is dat het individueel ervaren kan worden binnen een groep. Je kunt jouw behoeften en persoonlijke vraag uitwerken zonder je druk te maken over je medegroepsleden. Het is individueel gericht, maar je werkt binnen een groep.

  Aanmelden
 • DE sessies zijn INCLUSIEF:

 • 4 groepssessies van 2,5 uur

 • data groep 3: 16 en 23 okt en 6 nov en 20 nov (4 dec reserve) van 9:30 - 12:00 uur.

 • data Zomergroep : 30 en 31 augustus van 9:30 - 16:30 uur.

 • 1 intakegesprek 1-op-1 met een gekwalificeerde therapeut


 • locatie in een natuurlijke omgeving, Tinkerhoeve De Bonte Parels

 • Koffie, thee 

 • jouw investering

  €350,-


  Door de krachtige methoden en technieken die werden gebruikt, kon ik oude patronen en overtuigingen doorbreken die me beperkten in mijn professionele en persoonlijke leven. Ik voelde me gesteund door de andere deelnemers, die allemaal hulpverleners waren en begrepen wat ik doormaakte zonder dat ik inhoudelijk helemaal moest uitleggen wat er aan de hand was.

  Dit programma bood me de gelegenheid om te leren van anderen, hun perspectieven te horen en te ontdekken dat ik niet alleen was in mijn uitdagingen. Samen hebben we een sterke band opgebouwd en elkaar aangemoedigd om stappen te zetten naar genezing en groei.

  Anne, GZ-psycholoog

  Als hulpverlener was ik altijd gewend om anderen te ondersteunen en te begeleiden, maar dit programma heeft me laten zien hoe belangrijk het is om zelf ook ruimte te creëren voor mijn eigen geraaktheid.


  Het programma heeft me geholpen om  op veilige en houdbare wijze onverwerkte emoties en trauma's aan te pakken die ik jarenlang met me mee heb gedragen. Het was een veilige en ondersteunende omgeving waar ik me volledig kon openstellen en mijn diepste gevoelens kon delen zonder oordeel.

  Tanja, hulpverlener in de GGZ

  ONZE LOCATIE

  De Tinkerhoeve is onze thuisbasis. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij een pensionstal, nu een warm welkom voor alle activiteiten die wij ontplooien. 

  De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Inmiddels zijn de paarden ‘collega’s‘ geworden in het Team.

  De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet.

  Tinkerhoeve de Bonte Parels