Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Herken jij dit?

 • Jij of iemand uit je gezin voelt zich angstig of depressief

 • Jij of iemand uit je gezin heeft iets heel vervelends of schokkends meegemaakt

 • Je gezin functioneert niet zoals je zou willen

 • Jij of iemand uit je gezin is zijn/haar emoties niet de baas

 • Je of iemand uit je gezin voelt zich anders en dat maakt onzeker of verdrietig

 • Jij of iemand uit je gezin is iets of iemand verloren en dat doet veel pijn

 • Jij of iemand uit je gezin heeft erg last van stress

 • Jij of iemand uit je gezin voelt zich onbegrepen en kan daar niet mee dealen

Als je merkt dat het niet meer alleen lukt.

Hulp vragen is een van de moedigste stappen die je kunt zetten!

 


Dan kun je bij ons terecht voor coaching en therapie. We vinden het heel belangrijk dat jij je bij ons op je plek voelt en dat je het gevoel hebt dat we je begrijpen. De begeleiding gaat om jou, je kind of je gezin. Samen gaan we naar de kern om eerst goed te begrijpen wat er speelt.

Daarna kijken wat je wilt oplossen, verwerken, of veranderen. Bij ons gaat dit hand in hand met een praktische en positieve aanpak. 

Wij stimuleren je talenten en helpen jou en je omgeving omgaan met dat waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Jouw situatie, kracht en talent zijn voor ons het uitgangspunt. De manier is persoonlijk en hartelijk en kan confronterend zijn.

Meer zelfvertrouwen en veerkracht In verbinding met jezelf en elkaar!

Therapie mag ook leuk zijn, vinden wij. Onze manier is niet alleen praten, maar vooral ook veel doen. Door te ervaren leer je veel over jezelf of de ander en kom je tot nieuwe inzichten. Afgestemd op jou gaan we aan de slag.

We beginnen met snappen wat er speelt, dan uitpluizen wat je wilt oplossen of veranderen. En daar gaan we dan mee aan de slag.

"Honden spiegelen jouw gedrag"

"De grote kracht van paarden is dat ze je diepste ik voelen"

"Een ongedwongen sfeer vinden wij belangrijk!

"Buiten zijn stimuleert de geest"

"Creativiteit laat je buiten de lijnen werken"

"Bewegen en spel werkt verfrissend"

Eenmaal aan de slag gebruiken we verschillende manieren. We werken met de paarden, de hondencreatieve vormenbewegen en spel, of praten bij de houtkachel of buiten in de zon. Altijd met het doel om je inzicht te geven, iets bewust te maken, te verwerken of richting te geven. 

"De lockdown begint te knellen bij mijn cliënt. Ze is minder in zicht bij juf en ze vindt het lastig om over de bühne te krijgen hoe ze zich werkelijk voelt naar mij en naar juf. Het ontbreekt dan aan veiligheid, het vertrouwen dat het kan en mag.

We besluiten te paard verder te gaan. Zou juf nu ruimte hebben? We besluiten te gaan ervaren hoe het is om online les te hebben te paard.

Met veel plezier en hilariteit maakt ze contact met juf en laat alles zien. Aangezien juf alleen is, geef ik een voorzetje. Hoe zou het zijn om te vertellen hoe ze zich voelt over school?

En dan gebeurt wat ik hoopte, dan is het te doen en kunnen we samen juf duidelijk maken dat het echt veel en zwaar is het schoolwerk. Dat ze stress heeft er van.

Juf pakt het geweldig op, is heel begripvol. Op dat moment komen de andere paarden er ook bij en staan om haar heen.

Zo voelt het wel oke om iets te vertellen wat er van binnen speelt"


Sanny van Essen

 • "De grote kracht van paarden is dat ze je oordeelloos reflecteren"

  Sanny van Essen, Integratief kinder,-jongere, -gezinstherapeut    

  Over Essenzie

  Bij Essenzie is alles erop gericht om mensen te helpen groeien en ontwikkelen om zo tot een beter basisvertrouwen te komen. We bieden diepgaande leerervaringen die je helpen om een stevig fundament aan te brengen in je leven, gezin of relaties. Onze aanpak is oprecht, soms confronterend, ontroerend en ontwapenend.

  Bij Essenzie wordt gewerkt met verschillende interventies om tot blijvend resultaat te komen. Om te bereiken dat je meer rust en balans ervaart, kracht en basisvertrouwen opdoet. Zowel in contact met jezelf, als tot anderen.

  Daarom is de werkwijze van Essenzie geschikt voor individu, gezin en professionals.

  Meer over ons

  praktische informatie 


  HOE KAN JE JE AANMELDEN?

  Je meldt je bij ons aan door een mail te sturen of ons te bellen. Je ontvangt een email of telefoontje om het verder in gang te zetten. Ben je jonger dan 16 jaar, dan heb je toestemming van je ouders of voogd nodig.

  IK BEN NOG GEEN 16 JAAR?

  Ben je jonger dan 16 jaar, dan heb je toestemming van je ouders of voogd nodig.

  BELANGRIJK OM TE WETEN:
 • weet wie je sessies bij ons betaalt, bijvoorbeeld je baas, je ouders, jijzelf, of de gemeente 

 • weet of je vervoer hebt naar onze locaties

 • ouders, wijkcoach of voogd akkoord is met je stap naar ons

 • Mijn kleindochter kon eerder veel gillen en gieren, als ze vastliep of het er niet mee eens was. Ook was ze erg onrustig. Nu is ze stukken rustiger, en laat ze haar gevoelens meer zien, ze kan nu huilen en boos zijn. Ze voelde zich onveilig in wat ze wel en niet kon zeggen of wat ze mocht vertellen. Nu verteld ze bijna alles. Ze is niet alleen lichamelijk gegroeid maar ook geestelijk.

  R.W., oma van A.W., 11 jaar

  Ik verwijs mijn cliënt door naar Essenzie omdat Sanny samen met de cliënt in alle rust, eerlijkheid en zonder oordeel op zoek gaat naar de kern. De paarden en werkwijze zijn helpend om betekenis te geven aan situaties, gevoelens en gedragingen. Hierdoor leert de cliënt zichzelf beter kennen en is het mogelijk samen te ontdekken welke strategieën passend zijn bij de cliënt om de situatie te verbeteren. Bij Essenzie ben je verzekerd van een professionele, eerlijke en doelgerichte aanpak. 

  Nienke, Orthopedagoog

  Onze  Locatie

  De Tinkerhoeve

  De Tinkerhoeve is de thuisbasis van Essenzie. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij, nu een warm welkom voor alle coaching, training en opleiding die wij ontplooien. De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Een deel van de paarden is er nog steeds en zijn ‘collega’s ‘geworden in het team Essenzie.


  De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet