Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

SCHOLING OVER HECHTING EN TRAUMA

Aanmelden
 • houd je zaag scherp met innerlijk werk

  Geef jezelf de verdieping die je verdient 

  In het vak van hulpverlener (psycholoog, therapeut, coach, orthopedagoog, ambulant hulpverlener) ben je toegewijd aan je cliënten. Je geeft je aandacht, kennis en vaardigheid aan het groei -en herstelproces van de ander. Maar wie ondersteunt de hulpverlener? Tijd om aandacht te besteden aan je eigen emotionele en psychologische behoeften. Waar intervisie en supervisie ophouden, geeft dit programma je de kans van hoofd naar lijf te gaan en een dieper level in jezelf te bereiken.

  Maak kennis met krachtige oefeningen uit de Pesso/Boyden-psychotherapie, een baanbrekende benadering van lichaamsgerichte therapie die specifiek is ontworpen om op zachte maar indringende wijze de kern te raken zonder heel veel te praten. Ons programma met elementen uit de Pesso/ Boyden-psychotherapie biedt een toegankelijke en effectieve weg naar zelfzorg en persoonlijke groei. Samen met anderen maar individueel gericht.
  groepsprogramma

  BEN JIJ:

 • een toegewijde hulpverlener in de (geestelijke-) gezondheidszorg of jeugdzorg?

 • zoek je meer verdieping in het aankijken van eigen stukken die je tegenkomt in je werk?

 • nieuwsgierig hoe je dat in een veilige omgeving samen met anderen kunt doen?

 • KUNNEN WIJ JE ONDERSTEUNEN BIJ:

 • het ontdekken van nieuwe manieren om met stress of moeilijke gevoelens om te gaan? 

 • het doorbreken van patronen van (tegen-) overdracht in contact met je client of collega?

 • het luisteren naar de signalen van je lichaam en je bewust te worden van eventuele spanningen of blokkades?

 •  het uitzoeken van eigen triggers die je ervaart tijdens de uitoefening van je werk?

 • het verruimen van je kijk op je eigen emotionele en mentale processen

 • Meld je dan aan voor ons programma

  Wat maakt dit programma zo uniek en waardevol? 

  Het is een zachte benadering die lichaam en geest met elkaar verbindt. Het erkent dat je lichaam een belangrijke rol speelt in hoe je je voelt en hoe je omgaat met moeilijke ervaringen. We besteden aandacht aan de lichamelijke sensaties, gevoelens en reacties die je ervaart. De therapeut helpt je om je bewust te worden van wat er in je lichaam gebeurt, zoals spanning, pijn, ontspanning of andere gewaarwordingen. Dit kan gedaan worden door middel van ademhalingsoefeningen, lichaamsbeweging, aanraking of andere technieken.

  Door je bewust te worden van je lichaamssensaties, kun je beter begrijpen hoe je lichaam reageert op stress, trauma of andere emotionele uitdagingen. De therapeut kan je helpen om te leren luisteren naar de signalen van je lichaam en je bewust te worden van eventuele spanningen of blokkades. 

  Tijdens de groepssessies kan de therapeut je uitnodigen om te experimenteren met verschillende bewegingen, houdingen of expressievormen om je emoties en ervaringen te verkennen. Dit kan je helpen om nieuwe manieren te ontdekken om met stress of moeilijke gevoelens om te gaan en om meer veerkracht en welzijn te ontwikkelen.

   Wat ons programma kenmerkt, is dat het individueel ervaren kan worden binnen een groep. Je kunt jouw behoeften en persoonlijke vraag uitwerken zonder je druk te maken over je medegroepsleden. Daarnaast begrijpen we de uitdagingen en zwaarte waarmee hulpverleners worden geconfronteerd omdat we zelf in het veld werkzaam zijn.


  Aanmelden
 • DE sessies zijn INCLUSIEF:

 • 4 groepssessies van 2,5 uur

 • 2 gesprekken 1-op-1 met een gekwalificeerde therapeut

 • locatie in een natuurlijke omgeving, Tinkerhoeve De Bonte Parels

 • Koffie, thee 

 • jouw investering

  €799,-

  incl. btw

  Door de krachtige methoden en technieken die werden gebruikt, kon ik oude patronen en overtuigingen doorbreken die me beperkten in mijn professionele en persoonlijke leven. Ik voelde me gesteund door de andere deelnemers, die allemaal hulpverleners waren en begrepen wat ik doormaakte zonder dat ik inhoudelijk helemaal moest uitleggen wat er aan de hand was.

  Dit programma bood me de gelegenheid om te leren van anderen, hun perspectieven te horen en te ontdekken dat ik niet alleen was in mijn uitdagingen. Samen hebben we een sterke band opgebouwd en elkaar aangemoedigd om stappen te zetten naar genezing en groei.

  Anne, GZ-psycholoog

  Als hulpverlener was ik altijd gewend om anderen te ondersteunen en te begeleiden, maar dit programma heeft me laten zien hoe belangrijk het is om zelf ook ruimte te creëren voor mijn eigen geraaktheid.


  Het programma heeft me geholpen om  op veilige en houdbare wijze onverwerkte emoties en trauma's aan te pakken die ik jarenlang met me mee heb gedragen. Het was een veilige en ondersteunende omgeving waar ik me volledig kon openstellen en mijn diepste gevoelens kon delen zonder oordeel.

  Tanja, hulpverlener in de GGZ

  ONZE LOCATIE

  De Tinkerhoeve is onze thuisbasis. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij een pensionstal, nu een warm welkom voor alle activiteiten die wij ontplooien. 

  De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Inmiddels zijn de paarden ‘collega’s‘ geworden in het Team.

  De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet.

  Tinkerhoeve de Bonte Parels