Psychosociale begeleiding

Je kunt een punt in je leven bereiken waarop je het gevoel hebt dat je de regie verliest en je vastloopt met jezelf. Door wat je hebt meegemaakt, hoe je bent opgegroeid of misschien door een niet direct aanwijsbare reden.

Je voelt de behoefte opnieuw grip te krijgen op jezelf en je leven. Je wilt je gevoelens leren begrijpen en oud zeer achter je laten. Je richt je op meer basisvertrouwen, balans en energie en je wilt (terug) in je kracht komen.

Essenzie helpt je om de beste versie van jezelf te worden.

Bordjes

We kunnen iets voor je betekenen in geval van:

–          Burn out | overspannen
–          Angst,- stress-, depressieve klachten
–          Trauma, post traumatische stress stoornis
–          Hulp na schokkende gebeurtenissen
–          Hechtingsproblematiek
–          Spanningsklachten
–          Extreme vermoeidheid, slapeloosheid

Hoe werkt het?

Je meld je via telefoon of mail aan en er wordt een afspraak gemaakt. Je begint met een kennismaking en intake. Voor de intake heb je het uitgebreide intakeformulier ingevuld en gemaild. Dit om de therapeut zoveel mogelijk inzicht te geven in de oorzaken voor de problemen van nu.

Tijdens de eerste afspraak krijg je veel informatie; de zogenaamde psycho educatie. Je krijgt uitgelegd wat te maken heeft met je klachten, welke rol je brein heeft en wat voor invloed dat op het nu heeft. Tot slot krijg je uitleg over hoe het traject bij Essenzie verloopt, wat je kunt verwachten en wat de therapeut van jou verwacht.

Contact

 

Wat doe je tijdens het traject?
Het uitgangspunt is je basisvertrouwen en hoe het daar mee staat. We brengen in kaart welke overlevingsstrategieën je in de loop der jaren ontwikkeld hebt. Om dat basisvertrouwen te vergroten en dat wat je zo hindert om te buigen naar iets positiefs, gebruiken we EMDR, hypnotherapie, NLP interventies, regressietherapie, paarden als spiegel en richten we ons op verwerken van traumatische (vroegkinderlijke-) ervaringen.
Lees ook CREF-methode®
Tijdens het traject blijf je met de behandelaar in gesprek over wat nodig is. Zo wordt er vooraf geen vast aantal sessies afgesproken maar wordt regelmatig gekeken met jou waar je staat en wat nodig is.
Wat word er van je verwacht tijdens de therapie?
De behandelaar doet er alles aan om een gelijkwaardige relatie op te bouwen, vertrouwen te creëren en je zo in je kracht te zetten dat je het hele proces van aangaan en verwerken kunt dragen. Dat gaat alleen als je zowel als behandelaar en als client open, eerlijk en oprecht in dit proces stapt.
Kosten:
De kosten zijn gesplitst in een particulier tarief en een zakelijk tarief (wanneer de werkgever betaald)
Particulier: kosten per sessie van 1,5 uur: € 121,- inclusief btw
Zakelijk: kosten per sessie van 1 uur: € 150,- exclusief btw

De behandelingen bij Essenzie worden niet vergoed door de zorgverzekering.